jul

2017

25036224_161170174650907_4042944799823626240_n
Så synger 2017 på sidste vers, og vi skal til at byde 2018 velkommen.
Julen er veloverstået, og ærligt, så er det lidt en lettelse. Jeg er ikke så social som julen ligger op til, og jeg bliver hurtig træt.

Her hjemme er nytårs forberedelserne igang, og min mor og jeg trisser rundt og laver mad. Det er hyggeligt.
Jeg glæder mig særligt til nytår. Vi bliver en lille forsamling. Faktisk bliver vi 4 styks. Min mor, mine to onkler og mig.
det passer mig glimrende! For mig handler nytår mere om at lave god mad, spille et spil og se 90 års fødselsdag. Fyrværkeri, fest og farver det siger mig ikke rigtig så meget.
til gengæld så går min mor og jeg all in på maden, og går hele julen og glæder os til, at kunne sammensætte en lækker menu.
her får i menuen:
Appetizers til Dronningens nytårstale: Østers m. vinaigrette, flæskesvær m. syrlig appelsin og en lille krabbesalat.
Forret: Kammuslinger på 3 måder. Stegt, tartar og rimmet m. fennikkel på 3 måder. Karamelliseret puré, saute i sprød rulle og rå, toppet med sprødt kyllingeskind.
Hovedret: Lammefilet, sprød lammebrissel, fondant kartofler, brændt porre og madeiraglace.
Desssert: ”Chokoladebar” m. krystalliseret hvid chokolade, kakaonibs, bær og is lavet på birk.
Lyder det ikke lækkert? Det synes vi i hvert fald.

Året 2017 er endnu et år i sygdommens tegn for mig, og det gør egentlig, at de sidste par år er smeltet lidt sammen. De er svære at adskille.
Det er svært at fortælle noget markant der er sket, eller en vigtig begivenhed fordi, at især mine maveproblemer har – og er – så alt overskyggende. Så på en måde har det fyldt det meste af året.
Året har på sin vis været et udemærket år. Jeg har haft gode oplevelser, og jeg har mødt et inspirerende menneske – min mentor – og det er jeg taknemlig for.
Året fedeste oplevelse må siges at være sommerferien i Alsace. Jeg finder en ro når jeg er på tomandshånd med min mor, og når jeg kommer væk fra mine vante omgivelser, ja og rutiner. Det er sundt for mig, og hvor havde vi en skøn tur.
Min fødselsdag i Alsace må nævnes, for hvor mange kommer lige på michelin restaurant på deres fødselsdag? Og i pool i 38 graders varme ? Og får champange på en campingplads? Ikke mange.
Ellers er der ikke så meget at sige om 2017.
og jeg har egentlig heller ikke så meget at sige til 2018, andet end, velkommen.
Jeg byder dig velkommen.

Og så glæder jeg mig til en hyggelig aften i morgen.
Kan i alle have et godt nytår og passe på jer selv!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

jul